Aga czy Ula?: Aga
Wysłany: 2010-10-11, 20:49 Co zrobić by rozkręcić forum ?? :)
Przeglądając różne fora czy to o sporcie czy też o innej tematyce miałem dziwne uczucie że każde z tych forum tętni życie. Niestety moje odczucie co do naszego forum jest trochę inne mam nadzieje że nikogo tym nie obrażę czy też nie zostanę nagle zmieszany z błotem przez kogoś ale moim zdaniem u nas niekiedy zawiewa nudom.
Więc może postaramy się coś razem wykombinować by nasze forum było najlepsze z najlepszych
Ja osobiście bym zastanowił się nad zmianą kolorystyki forum Żeby powiało nam jakąś świeżościom A wy jakie macie propozycje ???
Aga czy Ula?: Aga :)
Wiek: 23 Dołączył: 25 Mar 2010 Posty: 325 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2010-10-11, 21:28
Moim zdaniem wszystko jest w porządku i niczego bym nie zmieniał. A to w Twoim odczuciu "zalewanie nudą" bierze się bardziej z mniejszej liczby użytkowników aktywnych, a w tej kwestii trudno coś poradzić, bo jak wiadomo siostry Radwańskie są tematem węższym i mniej popularnym niż np. piłka nożna ( ) także mniejsza liczba użytkowników nie dziwi.
Jednak powodzenia, może coś wymyślicie. To tylko moje zdanie.
Wysłany: 2010-10-11, 21:34
Talvi zgadzam się z tobą że przez to że mamy mniej użytkowników aktywnych mogę mieć to odczucie nudy Jednak ja bym coś zmienił np w kolorystyce Nie mówię żeby od razu całe forum w jakieś jaskrawe kolory dać ale rzucić jakiś kolor który się rzuca w oczy a nie szary
Wiem że Cinek miał do pewnej grupy kibiców Agi pisać @ o współprace czy coś w tym stylu ale nie wiem czy napisał Zawsze jacyś nowi użytkownicy byli by mile widziani
A co do zmian to np
SB zamieniłbym miejscami z "Kto jest na forum"
Pomysł na to forum jest bardzo oryginalne, prawdę mówiąc to chyba nie ma innego forum o siostrach Radwańskich niż to, przynajmniej żadnego innego nie widziałem.
Ja mogę jedynie skromnie zaproponować lekkie poszerzenie działów ogólnie związanych z tenisem - WTA i ATP.
Mnie trochę odrzucają te ciągłe błędy, ale Cinek wspomniał, że to wina serwera(?)
Trzeba by spytać się spytać się kogoś spoza forum co je przyciąga, a co odrzuca. Może to by pomogło w jakiejkolwiek zmianie....
Wiek: 22 Dołączył: 05 Paź 2009 Posty: 2588 Skąd: Skierniewice/Wawa
Wysłany: 2010-10-11, 21:53
Fajnie Daro że założyłeś ten temat Bo niewątpliwie ostatnio grono aktywnych użytkowników się zmniejsza. I chyba to, tak jak zauważył Talvi, jest głównym problemem. Tak sobie myślę, że przydałby się na forum ktoś, kto fanem sióstr nie jest i pozwoliłby spojrzeć na grę Agnieszki i Uli z innej, bardziej obiektywnej perspektywy. Teoretycznie powinno to podnieść merytoryczny poziom dyskusji. A co pozostali sądzą na ten temat?
Wysłany: 2010-10-11, 21:56
Zgadzam się z tobą Rado w 100% przydałby się ktoś kto fanem Agi nie jest ale z moich obserwacji wynika że dużo osób myśli że u nas na forum nie można złego słowa na siostry R powiedzieć. Nie wiem dlaczego przypięto nam taką łatkę ale wątpię by udało nam się od niej szybko odciąć.
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12009 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2010-10-11, 22:00
Cudów nie można było się spodziewać - i tak to co jest jest sukcesem. Spójrzcie na tenis - jak mało jest popularny w Polsce. Spójrzcie na POLSKIE fora o tenisie - tylko jedno o WTA stoi na jakimś poziomie i jako tako funkcjonuje. Jeżeli trudno jest zrobić forum, które nie jest nudne i pisze na nim dużo osób - o tenisie to pomyślcie jak trudno jest takie coś wykombinować na forum o jeszcze węższej tematyce - o 2 zawodniczkach WTA.
Jaskrawa kolorystyka raczej odpada, bo przez większość akceptowane są kolory jasne, przejrzyste - nie męczące oczu. Zmiany grafiki na jakąś nową nie wykluczą, ale póki co chyba nie.
Co do układu shoutbox'a i kto jest na forum - nie da się tego zmienić, niestety.
Trzeba liczyć się z tym, że gdy Aga i Ula nie grają to forum prawie w ogóle nie funkcjonuje (tylko niektóre gry i nieliczne wątki o WTA, ATP) i tak będzie prawie zawsze, bo o zbyt wąskiej tematyce jest to forum, aby osiągnęło globalny sukces. Jest stała grupa osób, które zaglądają tutaj i tak codziennie i jest to ich stała witryna po włączeniu komputera - i oto chodzi. Można walczyć, by takich osób przybywało, ale po pierwsze - muszą być to osoby zainteresowane Agą, Ulą, fanatycy tenisa i osoby, które chcą i mają czas pisac na forum - a takich jest niewiele. Forum posiada statystyki i osób, które codziennie wchodzą na forum i czytają tematy (w tym zarejestrowani) jest SPORO, o wiele mniej osób, które chcą się wypowiadać.
Jeżeli chodzi o rozszerzenie działów WTA, ATP - nie mam nic przeciwko, tylko, że ja zbyt dużo nie mogę zrobić - Wasza w tym głowa, by drabinki były wklejane, wprowadzane wyniki i aby były rozpoczynane jakieś dyskusje.
Co do tego mejla do osób tworzących Fan Klub Sióśtr Radwańskich - sprawa się toczy - napisałem do nich, ale jakoś ostatnio nie odpisywali (być może aktualnie mają inne zajęcia).
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau
Wysłany: 2010-10-11, 22:04
Sukces Agnieszki Radwańskiej spowodowałby nagły wzrost zainteresowania forum. Tak więc liczmy, że następny sezon będzie lepszy i bardziej efektowny (pokonanie Kim, Venus, Caro mile widziane).
Polka zagrała słaby sezon i jednocześnie ekscytacja jej osobą spadła
Wysłany: 2010-10-11, 22:13
Ja będę starał się co jakiś czas pisać posty reklamujące nasze forum na różnych forach Może dzięki temu nasze forum zyska kilku nowych aktywnych użytkowników
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12009 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2010-11-09, 17:53
Osoby zajmujące się fanklubem jakoś zaginęły w akcji - nie odpowiadają na moje wiadomości (a kiedyś już rozmawiałem, ale szczegóły mieliśmy ustalić później).
O jaką rozbudowę działów chodzi?
I o jakie inne zmiany?
poszerzenie działów ogólnie związanych z tenisem - WTA i ATP.
To pierwsze to już gdzieś przeczytałem wzmiankę, że nie teraz, a co do drugiego, to chyba lepiej byłoby to zrobić w przyszłym sezonie, za parę miesięcy.
Wysłany: 2010-11-09, 18:15
Ale w jaki sposób mamy poszerzyć te działy?
Moom zdaniem problemem nie jest "wąskość" tematu, czy bezkrytyczny stosunek do "sistars" R., lecz płytkość zainteresowań większości użytkowników naszego Forum.
Od lat wyszukuję i publikuję oficjalne statystyki gry Agi- nota bene często podważające obiegowe opinie na jej temat. I co?. I nic: zero reakcji Nikogo to nie interesuje.
A z sympatii do Agi, Uli i całej rodzinki R. nie należy rezygnować, gdy dookoła leje się na nich tyle pomyj, często niezasłużonych. Co oczywiście nie może być równoznaczne z postawą bezkrytyczną. Sam dostrzegam pewne błędy w prowadzeniu(a niekiedy i zachowaniu) naszych najlepszych tenisistek. Nie mam wszelako ochoty dostarczać amunicji bryzgającemu błotem motłochowi dominującemu na innych forach
Zaletą Forum jest ciekawy serwis foto i video. Słabością - brak kontekstu dla sióstr Radwańskich w postaci bardziej rozbudowanego serwisu inf. o polskim i zagr. tenisie; zwłaszcza kobiecym
Dobrze byłoby zaapelować o nadsyłanie korespondencji o stanie tenisa i aktualnych imprezach w miejscach naszego zamieszkania. Może objawią się nowe talenty sprawozdawcze?
Przetrwamy jeśli uda nam się "pięknie różnić" na tle innych forów tenisowych, tj. wyróżniać się w porównaniu z nimi jakością materiałów i wypowiedzi. Miast Towarzystwa Wzajemnej Adoracji proponuję trochę starań o niebanalność, co z pewnością na dłuższą metę przyciągać będzie nowych użytkowników.