To prawda, ale Polka wcale nie radzi sobie z siostrami Williams na dzień dzisiejszy Amerykanki są poza zasięgiem naszej tenisistki, może po nowym sezonie się to zmieni. Aga ogrywała już takie tenisistki jak: Dementiewa, Kuzniecowa, Woźniacki, Azarenka, ale zawsze miała ogromne problemy z Williamsami.
Aga czy Ula?: Obie:):)
Wysłany: 2009-11-09, 21:41
I pamiętajmy że jest przecież jeszcze Kim Clijsters, wraca Justine Henin... Oczywiście nie wiemy, w jakiej ta ostatnia będzie formie, ale zakładam, że w conajmniej przyzwoitej, bo inaczej znając ją, by nie wracała. Będzie ciężko, nawet przebić się do tego półfinału, na który tak czekamy ( a jak tak trafi na Henin w drugiej rundzie? <odpukać> ) No a poza tym standardowo, można powiedzieć, że nihil novi- siostry Williams. Reszta? Cóz jestem skłonna powiedzieć, ze Aga by sobie z nimi poradziła ( zresztą przecież już je ogrywała, no oprócz Safiny rzecz jasna, ale co do Rosjanki, to jeśli będzie nadal w takiej formie, hmmm, no to ...), oczywiście wszystko zależy od formy.
Tak więc w przyszłym roku Aga raczej Szlema nie zdobędzie, przynajmniej na razie tak to wygląda ( co nie znaczy że nie jest to możliwe... hehe). Ale przed nią jeszcze lata wspaniałej kariery; myślę, że w końcu wygra
_________________ "A la vitesse ou le temps passe
Le miracle est que rien n'efface l'essentiel"- les victoires d'Agnieszka Radwańska:D
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 2152 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2009-11-09, 22:34
amilka napisał/a:
, że nihil novi-
No no
Co do Safci, to mi się wydaje, że ją Aga jest w stanie pokonać. Przecież ona nie jest mocna psychiczna, zatem powinna być jak najbardziej do wytrącenia z równowagi. Myślę, że Aga gdy na nią trafia to ma pecha (no w zeszłym roku to chyba było raz?? i mączka, jej ukochana) Myślę że do wygrania Szlema daleko ale na półfinał jest spora szansa, bo jak widać po tym roku łatwa drabinka jest możliwa:P
Aga czy Ula?: Aga:)
Wysłany: 2009-11-14, 10:12
Półfinał może bedzie na Wimbledonie albo RG na tych turniejach Aga sobie dosc dobrze radzi ale mysle ze w przyszłym sezonie bedzie blizej niz dalej tego upragnionego SF.
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau
Wysłany: 2009-11-14, 19:01
Aga wygra Wimbledon jak Sharapova wygra RG Myślę, że jak już to Polka ma największe szanse w Australii.
Aga czy Ula?: Obie:):)
Wysłany: 2009-11-14, 20:36
A ja bym nie wykluczała jej szans na Wimbledonie a nawet ośmieliłabym się napisać- wręcz przeciwnie. Aga dobrze gra na trawie, jak jeszcze poprawi serwis ( a poprawi na pewno na tyle, by rywalka jej nie robiła tyle krzywdy po drugim podaniu) to kto wie, kto wie...
_________________ "A la vitesse ou le temps passe
Le miracle est que rien n'efface l'essentiel"- les victoires d'Agnieszka Radwańska:D
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 2152 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2009-11-15, 00:32
Jeden warunek to to, żeby siostry odpadły jakimś cudem. Od 2000 r tylko dwie zawodniczki wygrały na Wimbledonie, które nie nazywały się Williams. Ostatni raz było to w 2006.
Szansa na AO jest bo 2010 jest nieparzyste więc Serena nie powinna wygrać. a Venus jako na AO się dobrze nie gra
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12009 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2009-11-15, 13:50
Agnieszka na trawie gra najlepiej - w dobrej formie w wimblu może przegrać tylko z siostrami w., które na tej nawierzchni są bezkonkurencyjne. Isia masz szansę wygrać wimbla, jak siostry w. zakończą karierą lub ma szansę na finał, gdy w półfinale spotkają się siostry w i tylko 1 awansuje do finału.