Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12070 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-02-04, 12:33 Gorąca prośba do użytkowników forum
Wiecie lub nie, że staram się by forum było coraz bardziej popularne i pisało na nim więcej nowych osób. W tym celu pozycjonuję forum w Google, by po wpisaniu różnych fraz (np. agnieszka radwańska, urszula radwańska, siostry radwańskie, aga radwańska, ula radwańska) - nasze forum pojawiało się wysoko w wynikach wyszukiwania (i na pierwszej stronie wyników). Gwarantuje to, że ktoś kto będzie szukał czegoś o siostrach Radwańskich - natrafi na nasze forum.
Jedną z metod pozycjonwania jest zdobywanie linków do forum na innych stronach poprzez dodawanie forum do katalogów. W katalogach takich podaje sie tytuł strony, adres, opis, słowa kluczowe... Niektóre są płatne (te lepsze), inne darmowe... Ale po co o tym mówie? No właśnie. Jedne katalogi NIE WYMAGAJĄ, aby opis zamieszczonej strony był unikalny (czyli żeby nigdzie w Internecie nie było podobnego opisu), inne zaś tego wymagają. Podczas dodawania forum do katalogów już wiele razy musiałem tworzyć unikalny opis i powoli kończą mi się pomysły. I kieruję do Was prośbę, by:
- każdy z Was wysłał mi na PW dosłownie kilka zdań (minimalna ilość zdań 3) na temat naszego forum. Ma to być po prostu jego opis - jak opisalibyście komuś nasze forum.
Żeby było Wam łatwiej podaję przykładowy opis mojego autorstwa, ale proszę się nie sugerować tym, co ja napisałem, szczególnie stylem tego opisu i formą i proszę wymyśleć coś własnego, innego - nie musi być to w takiej formie jak ja napisałem, czyli w formie wymieniania co na naszym forum jest. To mogą być luźne zdania, nie musi być to w stylu 'reklamowym'. Zależy mi, żeby właśnie opis ten był unikalny, Waszym słownictwem i stylem.
Bardzo Wam dziękuje z góry i czekam na opisy
Kod:
Forum poświęcone siostrom Radwańskim - Agnieszce i Urszuli. Obfituje ono w dużo ciekawych dyskusji, wywiadów oraz fotografii sióstr na korcie i poza nim. Znajdują się na nim również filmiki, skróty meczów, ciekawe felietony a także wątki livescore.
Nie jest ważne by być lepszym niż ktoś inny ale by być lepszym niż wczoraj.
"You don't have to be perfect, but you have to try hard. And I did all the time." - Elena Dementeiva
Agnieszka Radwańska ~ Urszula Radwańska ~ Roger Federer ~ Lleyton Hewitt ~ Juan Martin del Porto ~ Łukasz Kubot ~ Gisela Dulko ~ Jerzy Janowicz ~ Michał Przysiężny Joasia Nalborska
Ostatnio zmieniony przez Cinek 2011-11-28, 17:45, w całości zmieniany 11 razy
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12070 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-02-04, 13:10
Osoby, które napiszą unikalny opis - dostaną od Matusa userbar z napisalem 'Pomocny użytkownik'
Wysłany: 2011-02-05, 18:04
Dziękuje osobom, które wysłały opis i proszę o więcej (szczególnie tych, którzy jeszcze nic nie wysłali )