Aga czy Ula?: Aga
Wiek: 22 Dołączył: 20 Mar 2011 Posty: 662 Skąd: /dev/null/
Wysłany: 2012-01-25, 12:40
Cytat:
Masza lekceważąco o Radwańskiej: A ona już wróciła do Polski?
Szarapowa lekceważąco - TENIS - Australian Open
AFP
Informacje :
Radwańska: Szarapowa jęczy nieco za głośno
Ranking największych krzykaczek kortów
Nasza najlepsza tenisistka po raz kolejny nie zawahała się i skrytykowała krzyki Marii Szarapowej. Rosjanka dość ostro podeszła do wypowiedzi Agnieszki Radwańskiej i wytknęła jej to, że nie potrafiła awansować do półfinału. Polska zawodniczka chce, aby sprawą dużego hałasu zajęły się władze WTA.
Na oficjalnej stronie Australian Open pojawiła się rozmowa z półfinalistką tegorocznej edycji. Szarapowa w środę nad ranem polskiego czasu pokonała pewnie Jekaterinę Makarową. Po spotkaniu odniosła się nie tylko do jego przebiegu, ale także do zarzutów Agnieszki.
Wiele zawodniczek w ostatnim tygodniu mówiło, co myślą o krzyku Twoim i Wiktorii Azarenki. Uważają one, że hałas jest za duży.
Maria A kto?
Radwańska była jedną z tych tenisistek, które uważają, że hałas Twój i Azarenki jest coraz mocniejszy i chciałaby zobaczyć jakieś zmiany w przepisach WTA, które zabroniłyby takich zachowań.
Maria A czy ona nie wróciła już do Polski?
Tak.
Maria: Kiedy ona miała szansę na powiedzenie czegoś takiego?
Po tym jak przegrała w ćwierćfinale.
Maria: Przegrała mecz?
Tak.
Maria: Słyszałam już takie zarzuty wiele razy. Oglądacie jak zwyciężam, jak gram w tenisa. Nic się pod tym względem nie zmienia przez całą moją karierę. Nikt wystarczająco ważny nie powiedział mi, abym zmieniała to albo robiła coś inaczej. Pewnie jeszcze wiele razy będę musiała odpowiadać na pytania z tym związane. Nie przeszkadza mi to.
A jeśli zasady się zmienią, to uważasz, że będzie w stanie przestać krzyczeć?
Maria: Na razie nie ma zmian w przepisach. I nie słyszałam, aby jakieś miały nastąpić, więc nie ma znaczenia co o tym sądzę, nieprawda?
Aga czy Ula?: Aga i Ula
Wiek: 47 Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 1231 Skąd: Sosnowiec/Gliwice
Wysłany: 2012-01-25, 14:11
Była w zeszłym roku transmisja meczu Azarenka-Szarapowa. Przecież ich wycia się na siebie nakładały - ogladałem ten mecz przy niemal całkowicie wylączonym dźwięku. Skoro ani Wika ani Maria nie wyją podczas treningu, to nie widzę problemu z zakazem.
A myślę, że takie wycie spokojnie mieści się pod hasłem: niesportowe zachowanie.
Wiek: 22 Dołączył: 20 Mar 2011 Posty: 662 Skąd: /dev/null/
Wysłany: 2012-01-25, 14:18
Najbardziej mnie zastanawia to, że takie coś jak krzyknięcie czegoś podczas wymiany (US Open - serena - come on!) jest niedozwolone i karane. Ale już takie ŁIIII , WHOOOOOO i inne piski przez kilka sekund się ciągnące jest dozwolone?
Wiek: 29 Dołączyła: 26 Sty 2012 Posty: 2 Skąd: Anglia/Polska
Wysłany: 2012-01-26, 11:24
vspak napisał/a:
Najbardziej mnie zastanawia to, że takie coś jak krzyknięcie czegoś podczas wymiany (US Open - serena - come on!) jest niedozwolone i karane. Ale już takie ŁIIII , WHOOOOOO i inne piski przez kilka sekund się ciągnące jest dozwolone?
Zgadzam sie calkowicie.
Przeciez jak Szarapova i Azarenka zaczynaja wrzeszczec przy odbiciu pilki to ciagnie sie ten krzyk do czasu az pilka doleci do przeciwniczki. To musi rozpraszac i przeszkadzac przy koncentracji, nie tylko Agnieszka sie juz na ten temat wypowiedziala ale takze Caro i Svetlana Kuznetsova ze to je rozprasza. Nikt jednak nic z tym nie robi, a tak jak wspomnialas Serena jest karana za okrzyk Come On w sytuacji gdzie Stosur nawet nie miala szans na odbicie tej pilki. No i gdzie tu sprawiedliwosc. Wcale sie Serenie nie dziwie ze sie posprzeczala z sedzina, bo jak zyje i ogladam tenis, to nigdy nie spotkalam sie z tego typu kara. Nie dosc ze organizatorzy ja udupili grafikiem bo musiala rozegrac dwa mecze w przeciagu mniej niz 17 godzin (1/2 final i final) to jeszcze ukarano ja w takim momencie ze stracila gema.
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau