Aga czy Ula?: Roma
Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 6431 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2011-11-11, 10:00 Naj, naj sezonu 2011
Sezon 2011 już zakończony. Był on jednym z najlepszych w karierze Agnieszki, dlatego przydałoby się małe podsumowanie tego co nas spotkało od 1 rundy w Australii do meczu z Kvitovą w Stambule. Wybieramy naj w poniższych kategoriach. Mile widziany będzie komentarz do każdego wyboru.
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie:
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie:
Najlepszy turniej w sezonie:
Najgorszy turniej w sezonie:
Największy sukces:
Największa wpadka:
Największy comeback:
Największy choke:
Najlepszy występ w deblu:
Najładniejszy outfit:
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.):
Zachęcam do wybierania. Przysyłajcie wybory do końca miesiąca, potem to podsumuje
Wysłany: 2011-11-11, 11:58
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: chyba nie muzę udowadniać że Aga vs Andrea Pekin 2011
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie:
Najlepszy turniej w sezonie: Pekin
Najgorszy turniej w sezonie: Wimbledon
Największy sukces: wygrana w Pekinie awans do Masters
Największa wpadka: porażka w II rundzie USO i Wmbledonu
Największy comeback: ze Zovnarevą w istanbule kiedy obroniła 3 MPs
Największy choke: przegrana z Sharapovą mimo wysokieog prowadzienia w obydwu setach i piłek setowych
Najlepszy występ w deblu: SF USO
Najładniejszy outfit: ten na debla w USO
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): mina agnieszki po urwaniu główki rakiety w AO
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12070 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-11-11, 13:35
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: vs. Petkovic w finale Pekinu
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: z Kerber w US OPEN
Najlepszy turniej w sezonie: Tokio (pokonanie zmory Kerber, Jankovic mimo przegrania pierwszego seta i prowadzenia Serbki w drugim, Kanepi w dobrej formie, świetny mecz z Azarenką w SF i Verą w finale)
Najgorszy turniej w sezonie: Wimbledon (przegranie z Cetkovską na ulubionej trawie)
Największy sukces: wygrany turniej w Pekinie
Największa wpadka: Z Cetkovską w Wimblu
Największy comeback: Istambuł - mecz z Verą + mecze z Kimiko i Peng w AO
Największy choke: prowadzenie 5-0 z Safarovą w Doha i porażka
Najlepszy występ w deblu: wygrany turniej w Miami
Najładniejszy outfit: każdy!
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): obrona drugiego meczbola w Istambule z Verą oraz piłka meczowa w Carlsbad z Verą w finale [strasznie długa akcja a pamiętam serce mi waliło z każdą sekundą coraz bardziej]
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: pierwszy mecz ze Schiavone
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: Wimbledon z Cetkovską
Największy sukces: Obalenie stereotypow związanych z wyobrażeniem "przebijaczki"
owocujące wyraźną zmianą nastawienia do Agi i jej gry przez światowych ekspertów
Największa wpadka: publiczne kłótnie z ojcem podczas RG 2011
Największy comeback: trzecia i IV runda w AO 2011 oraz końcówka trzeciego seta ze Zwonarjowa w Stambule
Największy choke: mecz z Szarapową
Najlepszy występ w deblu: US Open 2011 i wygrany turniej
Najładniejszy outfit: Stambuł
Najciekawszy moment w sezonie - niespodziewany i udany start w AO 2011 po
kontuzji
Aga czy Ula?: Aggie Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 06 Maj 2009 Posty: 13338 Skąd: Dukla
Wysłany: 2011-11-11, 15:09
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: vs. Petkovic (Pekin 2011)
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: vs. Kerber (USO 2011)
Najlepszy turniej w sezonie: Carlsbad
Największy sukces: Pekin
Największa wpadka: porażka z Cetkovską podczas Wimbledonu
Największy comeback: mecz z Wierą w Istanbule
Największy choke: vs. Sharapova (Roland Garros 2011)
Najlepszy występ w deblu: Miami 2011
Najładniejszy outfit: z turnieju w Stambule
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): złamana główka rakiety w meczu przeciwko Kimiko w Australian Open i bezcenna wtedy mina Agi
Aga czy Ula?: Aga
Wysłany: 2011-11-11, 15:47
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: Aga vs Andrea Petković Pekin
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: Z Cetkovską Wimbledon
Najlepszy turniej w sezonie: Tokio
Najgorszy turniej w sezonie: US Open
Największy sukces: Pekin
Największa wpadka: mecz z Cetkovską Wimbledon
Największy comeback: w meczu z Shuai Peng na AO 2011
Największy choke: mecz z Sharapovą RG
Najładniejszy outfit: Stambuł 2011
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): złamana rakieta Agi na AO 2011
Wysłany: 2011-11-11, 18:00
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: vs. Petkovic (Pekin 2011)
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: vs. Gajdosova (Madryt 2011)
Najlepszy turniej w sezonie: Pekin (bdb gra z Pennettą, Arvidsson, świetne mecze z Aną i Jie, a z Andreą to mecz życia chyba)
Najgorszy turniej w sezonie: Doha,Moskwa porażka w 1 rundzie
Największy sukces: Carlsbad i przerwanie złej passy
Największa wpadka: II rundy w USO i Wimbledonie
Największy comeback: mecz z Shuai na AO i te emocje
Największy choke: vs. Azarenka (Indian Wells 2011) - 3 piłek meczowych pod rząd stracić to przesada...
Najładniejszy outfit: z turnieju w Stambule
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): te 4 piłki cudem wybronione ze Schiavo i passing shot z najwyższej półki w Miami
Wysłany: 2011-11-11, 23:41
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: ze Zvonareva w San Diego
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: z Kerber na US Open
Najlepszy turniej w sezonie: Tokio
Najgorszy turniej w sezonie: Doha
Największy sukces: Wygrana w Pekinie
Największa wpadka: Porazki w drugich runach Wielkich Szlemow
Największy comeback:ze Zvonareva w Stambule albo z Peng na AO
Największy choke: Z Szarapowa na French Open
Najlepszy występ w deblu: Wygrana w Miami w parze z Hantuchova
Najładniejszy outfit: Wszystkie sukienki z Lotto
Najciekawszy moment w sezonie; Złamana rakieta z meczu z Date Krumm na AO
Aga czy Ula?: Aga
Wiek: 22 Dołączył: 05 Paź 2009 Posty: 2589 Skąd: Skierniewice/Wawa
Wysłany: 2011-11-12, 18:04
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: Finał z Petkovic w Pekinie
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: mecz z Kerber w USO. Totalna niemoc, jakby bała się podjąć jakiekolwiek ryzyko
Najlepszy turniej w sezonie: Tokio. Przełamała tutaj "fatum" Azarenki i Kerber, wygrała bardzo zacięty mecz z Jankovic, a w finale zdemolowała Zvonarevą. I to własnie w Japonii okazało się, że szanse na masters jednak są.
Najgorszy turniej w sezonie: Wimbledon. Kto by się spodziewał, że w swoim najlepszym sezonie w karierze zanotuje najgorszy w historii występ w ulubionym turnieju. Trochę zagmatwane, ale spodziewałem się o wiele lepszego wyniku
Największy sukces: Wygrana w Pekinie. Największy jednorazowy zastrzyk punktów i pieniędzy. Z takimi wynikami można śmiało bić się o TOP 5
Największa wpadka: Było ich kilka w pierwszej części sezonu. Najbardziej bolesne były dla mnie zmarnowane meczbole z Azarenką, setbole z Sharapovą i zupełny marazm w trzecim secie przeciwko Cetkovskiej na Wimbledonie.
Największy comeback: ze Zvonarevą na mastersie - takich meczów się nie zapomina. Zagrała słabiej niż z Caroliną, to nie był jej dzień, ale serca do walki nie brakowało.
Największy choke: to samo co w kategorii "największa wpadka". Dla mnie to tożsame kategorie
Najlepszy występ w deblu: zdecydowanie zwycięstwo w Miami.
Najładniejszy outfit: jak dla mnie ten ciemny, od Lotto, na sesje wieczorne
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): Podbita 3 piłka setowa przeciwko Zvonarevej. Ona nie miała prawa tego złapać
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: Radwanska - Petkovic, Pekin 2010
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: nie ogladam tyle meczow Agnieszki, by to stwierdzic.
Najlepszy turniej w sezonie: Tokio i Pekin, pokaz mocy Agnieszki
Największy sukces: wygrana Pekinu
Największa wpadka: Wimbledońska 2 runda, podobnie na USO
Największy comeback: Australian Open, mecze z Peng i chyba Date; Stambuł z Vera.
Największy choke: Sharapova - RG; Cetkovska - Wimbledon; inne przegrane mecze po prowadzeniu
Najlepszy występ w deblu: Miami
Najładniejszy outfit: stambułowski
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): uderzenie chłopca piłką i złamanie rakiety na AO; PetkoAgaDance.
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau
Wysłany: 2011-11-19, 23:34
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: z Petko w Pekinie
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: z Cetkovską na Wimblu (to jej nawierzchnia )
Największy sukces: wygranie Pekinu
Największa wpadka: odpadnięcie na Wimbledonie z Cetkovską
Największy comeback: z Verą na Turnieju Mistrzyń
Największy choke: pojedynek z Cetkovską jest poza konkurencją
Najlepszy występ w deblu: Miami
Najładniejszy outfit: ten granatowy
Najciekawszy moment w sezonie (chodzi mi nawet o jakieś pojedyncze akcje, połamaną rakietę, najlepszą wymianę itd.): obronione meczowe z Verą w Stambule
Aga czy Ula?: Roma
Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 6431 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2011-11-20, 16:31
T.E.N.N.I.S napisał/a:
Blaski i cienie ubiegłego sezonu... ...czyli podsumowanie najlepszych i najgorszych wyników Agnieszki Radwańskiej
Sezon 2011 - absolutnie najlepszy w karierze 22-letniej krakowianki dobiegł końca. W naszej nowej gazecie T.E.N.N.I.S, której redaktorką naczelną będzie Barbara Szczett zaszło wiele zmian. W nowej wersji chcielibyśmy pokazać jeszcze więcej tenisa zza kulis, jeszcze więcej wypowiedzi ekspertów oraz zwykłych fanów. Zapraszamy!
Dzisiejszym tematem z okładki będzie podsumowanie sezonu Agnieszki Radwańskiej przez bardziej obeznanych w tenisie mieszkańców jej rodzinnego miasta - Krakowa. Oto prezentacja wyników tej sondy ulicznej.
Najlepszy mecz sezonu
Agnieszka Radwańska vs. Andrea Petkovic - Pekin 2011
Mecz o którym się długo nie zapomni. Pełno zwrotów akcji i pięknej gry. Mój dawny redakcyjny kolega Steve Tignor po tym meczu porównywał Agnieszkę do samego Rogera Federera. Andrea również zasługiwała na słowa uznania, zagrała jeden z lepszych meczy w sezonie. To niewątpliwie najlepsze tegoroczne spotkanie Polki, prawdopodobnie też top3 w dotychczasowej karierze, jednak było to również widowisko, które konkurować może o najlepszy pojedynek roku 2011. Naprawdę cudowne 2,5h, aż się popłakałam ze szczęścia gdy przy drugiej piłce meczowej serwis tak pięknie wyszedł!
Najgorszy mecz sezonu
Agnieszka Radwańska vs. Angelique Kerber - US Open 2011
Na ten mecz warto spuścić zasłonę milczenia. Gdy wspominam sobie ten mecz, rzuca mi się na oczy mój znajomy po fachu Francuz, który po tym meczu był dziwnie zadowolony. Koledzy z realizatorki na moją specjalną prośbę zrobili miks piłek kończących set. Do obejrzenia w naszej internetowej wersji tylko za 0,99$ - w cenie cały artykuł!
Takie 2 tygodnie jak Agnieszka w tym sezonie miało niewiele zawodniczek. Przypomina mi się jedynie USO Series w wykonaniu 13-krotnej zwyciężczyni turniejów wielkoszlemowych Sereny Williams, gdzie grała tyle meczy na tak dobrym poziomie. Polka grała mądrze, niezwykle skutecznie, zdumiewała wytrzymałością - w 11 meczu wygranym z rzędu grała ponad 2 godziny. Były to dwa tygodnie, które podniosły morale Isi w tenisowym świecie, a jej kibicom dały ogromne powody do radości.
Najgorszy turniej sezonu
Wimbledon 2011
To był turniej, którego do tego roku było się pewnym. W tym turnieju Agnieszka jeszcze nigdy nie odpadła przed 3 rundą, jeszcze nigdy nie przegrała z zawodniczką tak nisko notowaną rywalką. Aż do tegorocznego Wimbledonu... Wstyd tym większy, że były rywalki, z którymi dało się powalczyć, a niektórzy do dzisiaj nie mogą przeboleć prowadzenia 4:0 w trzecim secie. Mamy nadzieję, że już nigdy więcej tak nie będzie. Swoją drogą ta druga fotografia mocno boli.
Największy sukces
Wygrana Pekinu
Skaczemy od smutnych rzeczy do tych najbardziej przyjemnych, ale do czasu... Teraz zdaniem rodowitych Krakusów na największy sukces tego sezonu wspomnimy Pekin po raz kolejny. Sądzę, że wszystko było powiedziane, ale warto zacytować opinii jednego z ekspertów amerykańskich cd. serwisu - marCinka.: Radwanska jeszcze nigdy tak nie serwowała jak w tym turnieju. Ze zdumieniem oglądałem każdy jej mecz przecierając oczy ze zdumienia. W 1 meczu [z Zheng - przyp. red.] grała świetnie, a w finale zagrała o wiele lepiej - no po prostu awesome! Występ uświetnił taniec na ceremonii, który brazylijski instruktor tańca Kiri Osh z gazety, która ma swoje biuro naprzeciw naszego, nazwał PetkoAgaDance i opisał je jako mieszanka disco z electro.
Największy comeback
Agnieszka vs. Vera Zvonareva Stambuł 2011
Agnieszka vs. Shuai Peng Australian Open 2011
Już kończe wspomnienie środka sezonu jakże nieudanego. No, może jeszcze na chwilę o nim wspomnę. Teraz coś pozytywnego. Aż się wierzyć nie chce że Agnieszka w tym sezonie pełnym przegranych wygranych meczy, wygrała 2 pojedynki w, których obroniła 5 piłek meczowych. Głosami krakowian - najbardziej spektakularnym powrotem był mecz z Verą Zvonarevą w Turnieju Mistrzyń, gdzie Agnieszka obroniła 3 piłki meczowej, z których jedna była wręcz nie do ruszenia, jak stwierdził wracający z klubu chwiejnym krokiem student, który całą drogę krzyczał: "Bo wszystkie Radki to fajne chłopaki...". Jednak postanowiłam wyróżnić również mecz z 4 rundy Australian Open, gdzie Agnieszka z chłodną głową broniąc meczowej poszła do siatki.
Największy choke
Agnieszka vs. Maria Sharapova Roland Garros 2011
Mecz, który według mieszkańców Krakowa powinien być wygrany w dwóch setach, a nie przegrany. Nikt nie liczył, że Agnieszka wygra z Sharapovą, ale no to było przegięciem. Pamiętam doskonalę ognistą dyskusję w redakcji jaką rozpętał ten mecz. Oliwy do ognia dołożyła jeszcze wypowiedz ojca Agnieszki. Jednak, dzięki temu Agnieszka zaczęła jeździć na turnieje z Tomkiem Wiktorowskim, co się mocno opłaciło.
Najlepszy deblowy turniej sezonu
Miami 2011
Totalnie zaskoczył ten wynik wszystkich. Pewnie nawet same zainteresowane, chociaż o tym nie mówiły. Agnieszka w parze z Danielą Hantuchovą wygrała turniej z rangi Premier Mandatory. Cudownie się cieszyły.
Najładniejszy outfit
Kategoria, w której wybierano najlepszy ubiór na podstawie zdjęcia. Wygrał strój na Turniej Mistrzyń, w którym Agnieszka prezentowała się rewelacyjnie. Już nie było narzekań na okropny łososiowy kolor, a zachwyty na ładnie wykończoną, a skromną sukienką Polki.
Najciekawszy moment w sezonie
Połamana rakieta w 1 rundzie Australian Open
Najzabawniejszy i najfajniejszy na deser! W pierwszej rundzie Australian Open Agnieszka grała maraton z Kimiko Date Krumm. Pod sam koniec meczu Agnieszce odpadła... rakieta. A dokładnie została jej tylko rączka. Ramę dostali kibice.
To tyle! Do zobaczenia za rok!
Barbara Szczett
Wysłany: 2011-11-20, 19:02
Najlepszy mecz Agnieszki w sezonie: z Petković (Pekin)
Najgorszy mecz Agnieszki w sezonie: z Kerber (US Open)
Największy sukces: wygrana w Pekinie
Największa wpadka: mecz z Cetkovską
Największy comeback: ze Zvonarevą (Masters)
Największy choke: z Cetkovską
Najlepszy występ w deblu: wygrana w Miami
Najładniejszy outfit: ten czerwony/różowy w Mastersie
Najciekawszy moment w sezonie : http://video.eurosport.pl...nr-3_vid173019/