Aga czy Ula?: AgULA
Wiek: 17 Dołączył: 29 Kwi 2009 Posty: 3403 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-04-30, 21:13
Co to byłby za sens gdyby ostrzeżenia były czasowe ??
Każdy robiłby co chciał
Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest
Dzięki temu na forum jest w miarę kulturalnie
Aga czy Ula?: Aga :)
Wiek: 23 Dołączył: 25 Mar 2010 Posty: 325 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2010-04-30, 22:01
Ja tam popieram Piterusa. Nie ma sensu dawać ostrzeżeń za np. dublowanie postów. Okej, jakaś "kara" za nagminne łamanie tego powinna być, ale jeśli później komuś się coś "przypadkiem" wymsknie, i ma byc zbanowany przez to, że kiedyś zdublował post... dla mnie dziwne.
Jeśli ktoś zawini poważnie i będzie bezczelny to nie trzeba wtedy nawet ostrzegać, tylko można od razu zbanować przecież.
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12070 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2010-04-30, 22:11
Talvi napisał/a:
Ja tam popieram Piterusa. Nie ma sensu dawać ostrzeżeń za np. dublowanie postów. Okej, jakaś "kara" za nagminne łamanie tego powinna być, ale jeśli później komuś się coś "przypadkiem" wymsknie, i ma byc zbanowany przez to, że kiedyś zdublował post... dla mnie dziwne.
Tylko, że my nie dajemy ostrzeżenia po pierwszym zdublowaniu posta, tylko najpierw dajemy upomnienie (zazwyczaj na PW). Jeżeli ktoś po 1 upomnieniu dalej dubluje posty no to jak my mamy z tym walczyc? Forum to nie gadu-gadu. Tym bardziej, że niektórzy nawet dublują po kilka razy, jakby sobie na jakimś komunikatorze rozmawiali (co innego wklejać jakieś newsy, wyniki).
Aga czy Ula?: Obie siory! Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 4412 Skąd: Poland
Wysłany: 2010-04-30, 23:47
Ja napisałem PW w tej sprawie chyba do 5 osób. Niektórzy się zastosowali, niektórzy nie. A SB jak najbardziej będzie sprawdzane, bo to też część forum i obowiązują tam takie same zasady jak na całym forum.
Wysłany: 2010-04-30, 23:59
Ja np takiego upomnienia nie dostałem !! Ale oczywiście z pokorą przyjąłem ostrzeżenie gdyż faktycznie należało mi się Ja co do tej sprawy nie mam zdania
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 2154 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2010-05-01, 01:47
Kurcze.Na forum nie powinno być za dużo demokracji . Dlatego regulamin etc powinien być ustalany odgórnie. A poza tym co Wam tak z tymi ostrzeżeniami, grunt żeby trzech nie mieć.
W sumie Twoją sytuację rozumiem piterus, gdyż jesteś już tylko o krok od wyrzucenia, ale teraz z pewnością się pilnujesz, żeby nie popełniać tych samych gaf, błędów itd.
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 2 razy Wiek: 16 Dołączył: 12 Lip 2009 Posty: 1307 Skąd: Dukla
Wysłany: 2010-05-01, 08:07
No ja już dawno dostałem ostrzeżenie chyba zaraz jak zarejestrowałem się na forum .
Ostrzeżenie dostałem jedno od MaRQsa chyba i się tym nie przejąłem więc pisałem nadal czasami w LIVESCORACH dublowałem posty i za to dostałem ostrzeżenie . Ale to nie wszystko .
Gdy pisaliśmy posty w LIVESCORE to była taka kolejność :
Aro
Nadal
Aro
Po czym Nadal usunął swój post i MaRQs dał mi drugie ostrzeżenie
Potem gdy wyjaśniłem to z MaRQsem to Nadal dostał 2 ostrzeżenia .
Aga czy Ula?: Roma
Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 6431 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-01, 09:00
Space93 napisał/a:
W sumie Twoją sytuację rozumiem piterus, gdyż jesteś już tylko o krok od wyrzucenia, ale teraz z pewnością się pilnujesz, żeby nie popełniać tych samych gaf, błędów itd.
Jeśli o mnie chodzi to mogą zostać mi te ostrzeżenia, szkoda, że jeszcze nigdy nie dostałem upomnienia. Ale ostrzeżenie dla Dory (w wątku, w którym nikt nie pisze, a edycja nie jest zauważalna) to przesada.
MaRQs szkoda, że nie dostawałem upomnień od ciebie.
Wysłany: 2010-05-01, 10:42
Pomijając jakość pracy i ogólnie samych moderatorów tego forum(nie wliczając w to admina), o której wiele można dyskutować, czym wy się tak przejmujecie? Ostrzeżenie to nic wielkiego, a traktujecie to jak jakieś śmiertelne piętno. Są pewne zasady, które na forach internetowych muszą być przestrzegane i tyle.
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12070 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2010-05-01, 15:15
Ostrzeżenia będą, bo jakiś minimalny regulamin musi być, żeby nie było samowolki. W my złośliwie z forum nie wyrzucamy po 3 ostrzeżeniach - jeszcze nikt nie wyleciał, więc nie wiem po co ta panika. Ostrzeżenia mają służyć tylko, jak nazwa wskazuje - ostrzeżeniu użytkownika, by nie łamał regulaminu.
A temat zamykam, bo się zrobił powoli z niego temat 'gorzkie żale'.