Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12104 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-10-28, 12:07 Radwańska pobiła rekord w Eurosporcie
Po niezwykle emocjonującym meczu Agnieszka Radwańska pokonała wczoraj Rosjankę Wierę Zwonariową 1:6 6:2 7:5 w mistrzostwach WTA w Stambule. Spotkanie Radwańskiej, w paśmie od godz. 20:00 do 22:20, oglądało w Eurosporcie średnio 603 tysiące widzów*.
W szczytowym momencie, o godz. 22:14, relację śledziło ponad milion widzów. Są to rekordowe wyniki, jeśli chodzi o transmisję meczu tenisowego w historii stacji Eurosport w Polsce.
W ostatnim meczu fazy grupowej mistrzostw WTA Agnieszka Radwańska zmierzy się dziś z Czeszką Petrą Kvitovą. Wynik spotkania zadecyduje o tym, czy Polka awansuje do półfinału imprezy. Krakowianka musi wygrać jednego seta, by zapewnić sobie występ w dalszej fazie rozgrywek. Początek relacji o godz. 18:00 w kanale Eurosport.
RELACJE NA ŻYWO W EUROSPORCIE:
Li Na - Samantha Stosur, godz. 16:00
Petra Kvitova - Agnieszka Radwanska, godz. 18:00
Marion Bartoli - Wiktoria Azarenka, godz. 20:00
PÓŁFINAŁY, SOBOTA – od 14:00
FINAŁ, NIEDZIELA – godz. 16:00
Nie jest ważne by być lepszym niż ktoś inny ale by być lepszym niż wczoraj.
"You don't have to be perfect, but you have to try hard. And I did all the time." - Elena Dementeiva
Agnieszka Radwańska ~ Urszula Radwańska ~ Roger Federer ~ Lleyton Hewitt ~ Juan Martin del Porto ~ Łukasz Kubot ~ Gisela Dulko ~ Jerzy Janowicz ~ Michał Przysiężny Joasia Nalborska
Aga czy Ula?: Aga
Wiek: 22 Dołączył: 05 Paź 2009 Posty: 2589 Skąd: Skierniewice/Wawa
Wysłany: 2011-10-28, 15:14
Coś w tym jest. Gdy po meczu wszedłem na facebooka, to wielu moich znajomych, których wcześniej nie podejrzewałem o jakiekolwiek zainteresowanie tenisem, dodało na tablicy kilka wpisów wychwalających waleczność Agnieszki. Ten wieczór był jej.
Wysłany: 2011-10-28, 15:21
Dokładnie miałem to samo co Rado.
Poza tym wszyscy moi współlokatorzy, którzy nie mają na co dzień z tenisem do czynienia, oglądali końcówkę 3 seta z zapartym tchem .
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau
Wysłany: 2011-10-28, 23:04
Ja mam to szczęście, że moje najbliższe otoczenie ogląda tenis niemal zawsze.
Jednak zauważyłam jak dzisiaj podróżowałam kilka godzin autobusem, że była relacja "live" z meczu Agi z Petrą na Esce (niemal gem po gemie) Polka swoją postawą popularyzuje tenis w naszym kraju
Wysłany: 2011-10-28, 23:08
U mnie w domu, zawsze narzekaja, ze znowu ogladam ten nudny tenis, a ostatnie mecze ogladali razem ze mna. Mecz Agi z Vera ogladala nawet Justyna Kowalczyk, bo tak mowila w wywiadzie
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12104 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-10-28, 23:21
U mnie w domu tylko ja oglądałem tenis, ale gdzieś od połowy tego sezonu nawet moja mama się wkręciła i gdy leciał jakiś turniej na ES to włączała na chwile i oglądała. A mecze Agi tez oglądaliśmy razem.
Wysłany: 2011-10-29, 09:24
U mnie mama już praktycznie ogląda każdy mecz Agnieszki.
Powiedziała, że jak oglądała sama mecz z Verą przedwczoraj to w 3 secie już nie mogła na to patrzeć bo tak się bała, że Agnieszka nie obroni xd
Moim zdaniem taka popularyzacja Agnieszki w mediach odbije się pozytywnie na naszym społeczeństwie, a Agnieszka powinna znaleźć się w TOP10 w plebiscycie Przeglądu Sportowego obowiązkowo.
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 2154 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2011-10-29, 10:36
A teraz tak pesymistycznie.
Im więcej ludzi interesuje się tenisem, a tenis w Polsce to Radwańska, tym więcej osób, które się nie znają, wypisuje głupoty.
Wszystko byłoby w porządku, gdyby razem z wynikami Agnieszki, np. Ula, (MARTA?), dołączyła.
Wiek: 15 Dołączyła: 31 Maj 2011 Posty: 88 Skąd: Barcelona
Wysłany: 2011-10-30, 13:38
u mnie też rodzinka zaczyna oglądac tenis
moja mama też oglądała ze mną ten mecz i razem ze mną się emocjonowała.a tata głównie przekonał mnie do tego sportu
Wysłany: 2011-10-31, 18:51
Daje to tutaj bo jest o tym samym tylko bardziej szczegółowo
Turniej WTA: mecze Radwańskiej z rekordową widownią
Odbywający się w zeszłym tygodniu turniej tenisowy WTA Tour Championships w Stambule śledziło w Eurosporcie średnio 220 tys. widzów. Największa popularnością cieszyły się mecze z udziałem Agnieszki Radwańskiej, które gromadziły aż do 600 tys. oglądających.
Turniej trwał od wtorku 25 października do niedzieli 30 października. Średnio dał on sportowemu kanałowi 1,83 proc. udziału w grupie 4+ oraz 1,74 proc. w 16-49 - pokazują przygotowane dla Wirtualnemedia.pl dane Nielsen Audience Measurement. Dla porównania, średni całodobowy udział Eurosportu w tym okresie wyniósł odpowiednio 0,99 proc. i 0,87 proc.
Największą widownię miały pojedynki Agnieszki Radwańskiej, która odpadła jednak przed półfinałem imprezy. Czwartkowy mecz Polki z Wierą Zwonowariewą obejrzało aż 600 tys. widzów przy udziale na poziomie 3,98 proc. wśród wszystkich widzów.To rekord oglądalności transmisji z rozgrywek tenisowych w historii Eurosportu w Polsce.
Piątkowe spotkanie ćwierćfinałowe Radwańskiej z Petrą Kvitową miało o 100 tys. widzów mniej, zaś wtorkowy mecz Radwańskiej z pochodzącą także z Polski Caroline Woźniacki śledziło 400 tys. oglądających.Z kolei finałowy mecz turnieju obejrzało w minioną niedzielę 160 tys. osób, co dało stacji 1,22 proc. udziału w grupie 4+.
Dane telemetryczne pokazują, że mecze turnieju WTA Tour Championships oglądali głównie mężczyźni, osoby w średnim wieku i starsze, mieszkańcy średnich i dużych miast oraz widzowie z wykształceniem średnim i wyższym.