top home
Agnieszka i Urszula Radwańska - siostry Radwańskie - FORUM Strona Główna
[ FAQ ]   [ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ] [ Rejestracja ]   [ Zaloguj ]
 Ogłoszenie 
Ciekawe linki: Aga Radwańska na Facebook'u, Twitterze; Oficjalna strona sióstr Radwańskich; Tumblr

Odwiedź Profil forum na Facebook'u i kliknij 'Lubie to!'.
Odwiedź Forumowego twitter'a i 'Podążaj za nami!'.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: eurosporcie, pobila, radwanska, rekord

Przesunięty przez: piterus
2011-11-27, 15:30
Radwańska pobiła rekord w Eurosporcie
Autor Wiadomość
Cinek 
Administrator
Nowy rok, nowe nadzieje

Aga czy Ula?: Aga i Ula

Wysłany: 2011-10-28, 12:07   Radwańska pobiła rekord w Eurosporcie

Po niezwykle emocjonującym meczu Agnieszka Radwańska pokonała wczoraj Rosjankę Wierę Zwonariową 1:6 6:2 7:5 w mistrzostwach WTA w Stambule. Spotkanie Radwańskiej, w paśmie od godz. 20:00 do 22:20, oglądało w Eurosporcie średnio 603 tysiące widzów*.

W szczytowym momencie, o godz. 22:14, relację śledziło ponad milion widzów. Są to rekordowe wyniki, jeśli chodzi o transmisję meczu tenisowego w historii stacji Eurosport w Polsce.

W ostatnim meczu fazy grupowej mistrzostw WTA Agnieszka Radwańska zmierzy się dziś z Czeszką Petrą Kvitovą. Wynik spotkania zadecyduje o tym, czy Polka awansuje do półfinału imprezy. Krakowianka musi wygrać jednego seta, by zapewnić sobie występ w dalszej fazie rozgrywek. Początek relacji o godz. 18:00 w kanale Eurosport.

RELACJE NA ŻYWO W EUROSPORCIE:

Li Na - Samantha Stosur, godz. 16:00
Petra Kvitova - Agnieszka Radwanska, godz. 18:00
Marion Bartoli - Wiktoria Azarenka, godz. 20:00

PÓŁFINAŁY, SOBOTA – od 14:00
FINAŁ, NIEDZIELA – godz. 16:00

-------------------
*dane: Nielsen Audience Measurement

eurosport.pl

"You don't have to be perfect, but you have to try hard. And I did all the time." - Elena Dementeiva

Agnieszka Radwańska :love: ~ Urszula Radwańska :nono: ~ Roger Federer :padam: ~ Lleyton Hewitt :super: ~ Juan Martin del Porto ~ Łukasz Kubot :O ~ Gisela Dulko :love: ~ Jerzy Janowicz :cwaniak: ~ Michał Przysiężny :sugoi: Joasia Nalborska :love:

ktos 
International

Aga czy Ula?: Aga
Wysłany: 2011-10-28, 12:48   

pod koniec meczu ponad milion widzów wyniki bardzo wysokie jak widać ostatnie sukcesy przyczynią się że tennis w Polsce będzie bardziej oglądany 8-)

kiriosz 
Grand Slam

Wysłany: 2011-10-28, 14:49   

Wreszcie tenis staje się popularny.

hradecka • lisicki • barthel • cirstea • rezai • hercog • voskoboeva

rado 
Premier Mandatory
Go Aggie!

Wysłany: 2011-10-28, 15:14   

Coś w tym jest. Gdy po meczu wszedłem na facebooka, to wielu moich znajomych, których wcześniej nie podejrzewałem o jakiekolwiek zainteresowanie tenisem, dodało na tablicy kilka wpisów wychwalających waleczność Agnieszki. Ten wieczór był jej.

Karolek 
International

Wysłany: 2011-10-28, 15:21   

Dokładnie miałem to samo co Rado.
Poza tym wszyscy moi współlokatorzy, którzy nie mają na co dzień z tenisem do czynienia, oglądali końcówkę 3 seta z zapartym tchem .

Masha Neuner 
Premier Mandatory
C'mon Maria, Vika, Aga!

Aga czy Ula?: Robert
Wysłany: 2011-10-28, 23:04   

:mrgreen: Ja mam to szczęście, że moje najbliższe otoczenie ogląda tenis niemal zawsze.

Jednak zauważyłam jak dzisiaj podróżowałam kilka godzin autobusem, że była relacja "live" z meczu Agi z Petrą na Esce (niemal gem po gemie) :shock: :-> Polka swoją postawą popularyzuje tenis w naszym kraju :-)

stalion 
Premier Series

Wysłany: 2011-10-28, 23:08   

U mnie w domu, zawsze narzekaja, ze znowu ogladam ten nudny tenis, a ostatnie mecze ogladali razem ze mna. Mecz Agi z Vera ogladala nawet Justyna Kowalczyk, bo tak mowila w wywiadzie :mrgreen:

Cinek 
Administrator
Nowy rok, nowe nadzieje

Aga czy Ula?: Aga i Ula

Wysłany: 2011-10-28, 23:21   

U mnie w domu tylko ja oglądałem tenis, ale gdzieś od połowy tego sezonu nawet moja mama się wkręciła i gdy leciał jakiś turniej na ES to włączała na chwile i oglądała. A mecze Agi tez oglądaliśmy razem.

"You don't have to be perfect, but you have to try hard. And I did all the time." - Elena Dementeiva

Agnieszka Radwańska :love: ~ Urszula Radwańska :nono: ~ Roger Federer :padam: ~ Lleyton Hewitt :super: ~ Juan Martin del Porto ~ Łukasz Kubot :O ~ Gisela Dulko :love: ~ Jerzy Janowicz :cwaniak: ~ Michał Przysiężny :sugoi: Joasia Nalborska :love:

Karolek 
International

Wysłany: 2011-10-29, 09:24   

U mnie mama już praktycznie ogląda każdy mecz Agnieszki.
Powiedziała, że jak oglądała sama mecz z Verą przedwczoraj to w 3 secie już nie mogła na to patrzeć bo tak się bała, że Agnieszka nie obroni xd

Moim zdaniem taka popularyzacja Agnieszki w mediach odbije się pozytywnie na naszym społeczeństwie, a Agnieszka powinna znaleźć się w TOP10 w plebiscycie Przeglądu Sportowego obowiązkowo.

Space93 
Premier 5
Czas zostać nr 1

Wysłany: 2011-10-29, 10:36   

A teraz tak pesymistycznie.
Im więcej ludzi interesuje się tenisem, a tenis w Polsce to Radwańska, tym więcej osób, które się nie znają, wypisuje głupoty.
Wszystko byłoby w porządku, gdyby razem z wynikami Agnieszki, np. Ula, (MARTA?), dołączyła.

Midnight Angel 
Junior
La pulga atomica.

Wysłany: 2011-10-30, 13:38   

u mnie też rodzinka zaczyna oglądac tenis :P
moja mama też oglądała ze mną ten mecz i razem ze mną się emocjonowała.a tata głównie przekonał mnie do tego sportu ;)

Hiszpanki :) * Hingis* Radwańska * Dulko * Shvedova * Watson* Date Krumm * Pierce * Rybarikova

ktos 
International

Wysłany: 2011-10-31, 18:51   

Daje to tutaj bo jest o tym samym tylko bardziej szczegółowo ;-)

Turniej WTA: mecze Radwańskiej z rekordową widownią

Odbywający się w zeszłym tygodniu turniej tenisowy WTA Tour Championships w Stambule śledziło w Eurosporcie średnio 220 tys. widzów. Największa popularnością cieszyły się mecze z udziałem Agnieszki Radwańskiej, które gromadziły aż do 600 tys. oglądających.

Turniej trwał od wtorku 25 października do niedzieli 30 października. Średnio dał on sportowemu kanałowi 1,83 proc. udziału w grupie 4+ oraz 1,74 proc. w 16-49 - pokazują przygotowane dla Wirtualnemedia.pl dane Nielsen Audience Measurement. Dla porównania, średni całodobowy udział Eurosportu w tym okresie wyniósł odpowiednio 0,99 proc. i 0,87 proc.

Największą widownię miały pojedynki Agnieszki Radwańskiej, która odpadła jednak przed półfinałem imprezy. Czwartkowy mecz Polki z Wierą Zwonowariewą obejrzało aż 600 tys. widzów przy udziale na poziomie 3,98 proc. wśród wszystkich widzów.To rekord oglądalności transmisji z rozgrywek tenisowych w historii Eurosportu w Polsce.

Piątkowe spotkanie ćwierćfinałowe Radwańskiej z Petrą Kvitową miało o 100 tys. widzów mniej, zaś wtorkowy mecz Radwańskiej z pochodzącą także z Polski Caroline Woźniacki śledziło 400 tys. oglądających. Z kolei finałowy mecz turnieju obejrzało w minioną niedzielę 160 tys. osób, co dało stacji 1,22 proc. udziału w grupie 4+.

Dane telemetryczne pokazują, że mecze turnieju WTA Tour Championships oglądali głównie mężczyźni, osoby w średnim wieku i starsze, mieszkańcy średnich i dużych miast oraz widzowie z wykształceniem średnim i wyższym.

Oglądalność meczów Agnieszki Radwańskiej

http://www.wirtualnemedia...ordowa-widownia

Odpowiedz do tematu