Aga czy Ula?: Roma
Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 6442 Skąd: lubelszczyzna
Wysłany: 2012-02-21, 20:29 Radwanska przetrwała, wygrała 300 mecz w karierze
Cytat:
Światowa 6 w rankingu - Agnieszka Radwańska - wygrała 300 mecz w swojej młodej karierze we wtorek, ale nie było łatwo i musiała walczyć, żeby pokonać Aleksandrę Woźniak w turnieju Dubai Duty Free Tennis Championships.
Grając swój pierwszy mecz w tygodniu w wietrznych warunkach, w turnieju Premier, rozstawiona z 5 Radwańska szybko wygrała 1 set w 28 min, 6-1. Przełamała potem na 6-5 w drugim secie i serwowała po mecz, miała nawet 30-0, jednak Woźniak "wróciła" i pokazała solidną grę grając po linii. W wyniku tego wygrała 2 seta. Kanadyjska kwalifikantka zbudowała sobie nawet przewagę 5-3 w decydującym secie zanim Radwańska wróciła do meczu i wygrała 6-1 6-7(6) 7-5.
"Ola zaczęła grać o wiele lepiej w drugim secie", Radwańska powiedziała o Woźniak, byłej rakiecie no. 21, teraz klasyfikowanej na 80 miejscu. "Ostatnio grałam z Olą bardzo dawno, ale widziałem jak przeszła tutaj kwalifikacje i była dobrze do nich przygotowana, grając bardzo konsekwenknie w 2 i 3 secie. Z mocnym wiatrem było bardzo trudno wygrywać z nią punkty."
"Pierwszy mecz jest zawsze trudny, więc jestem szczęśliwa, że udało mi się wrócić w 3 secie i go wygrać."
Agnieszka Radwańska w 2 rundzie spotka się z Shahar Peer, która w Dubaju wygrała 8 meczy, a przegrała tylko 2. W H2H jest 3-2 dla Izraelki.