Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12110 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2012-01-22, 15:24 Rywalka Radwańskiej po porażce: "Shit happens"
Cytat:
Julia Goerges w meczu 4. rundy Australian Open ugrała z Agnieszką Radwańską raptem dwa gemy. Z gładkiej porażki nie robiła jednak tragedii. Całość podsumowała zwyczajowym "shit happens", dodając, że mecz z Polką to wartościowa lekcja.
- Agnieszka gra bardzo nietypowo. To sprawia, że jej tenis jest tak mocny. Próbowałam zmieniać rytm, podjąć większe ryzyko, ale wtedy sama zaczęłam robić więcej błędów - przyznała Niemka cytowana na stronach eurosport.de.
- Ta porażka nie sprawi, że się zatrzymam. Wyciągnę wnioski na przyszłość. Odpadam, ale zabieram z tego spotkania wiele pozytywów - zapewniła zwyciężczyni zeszłorocznego turnieju WTA w Stuttgarcie.
Bardziej dosadna i mniej poprawna politycznie 23-letnia Goerges była na twitterze.
- To był jeden z tych dni, kiedy nic nie wychodzi. Nie byłam w stanie pokazać dobrego tenisa, którego potrafię grać. No cóż, shit happens. Mnie dopadło w czwartej rundzie - napisała na twitterze.
eurosport