Aga czy Ula?: Aga
Wysłany: 2010-03-01, 22:36 Użytkownik miesiąca :)
Więc tak pomyślałem że można zrobić coś takiego jak co miesięczne wybieranie użytkownika najbardziej aktywnego na forum !! Może zachęci to niektórych do częstszego zaglądania jak i aktywnego brania udziału w rozwoju forum Oczywiście każdy użytkownik który wygra dostanie jakiś prezent np statuetkę którą będzie mógł wkleić do swojego profilu!!
Osoba która wygra oczywiście nie bierze udziału w następnym plebiscycie lub następnych 3
Napiszcie co o tym myślicie
Wysłany: 2010-03-02, 19:40
No ja napisałem pomysł teraz wy możecie go doskonalić Wpisując tu swoje propozycje !! Jeśli wszystko zbierzemy do kupy to i tak Cinek , MaRQs i Matus78 zadecydują czy wejdzie w życie Ja oczywiście mogę zająć się tworzeniem statuetek itp ale wybieranie najaktywniejszego użytkownika przypadnie wyżej wymienionym osobą gdyż one sprawują tu władze
Edit:
Mam prośbę czy osoby który są na nie mogłyby uzasadnić swój wybór ??
Aga czy Ula?: Aga Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Kwi 2009 Posty: 2154 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2010-03-02, 22:19
No to w tym momencie projekt zostanie z pewnością odrzucony. Daro97, nie rozumiem co ma sprawowanie władzy do tego sprawdzania. Tak naprawdę sprawdzaniem tego kto napisał najwięcej postów może zająć się każdy w miarę aktywny użytkownik.
A moim zdaniem taki konkurs dla niektórych będzie zawierał po pierwsze elementy niezdrowej rywalizacji [nie wyobrażam sobie tego, że nie powstaną komentarze ' X spamuje by zostać użytkownikiem miesiąca'] co negatywnie wpływa na atmosferę na forum, co z kolei powinno odstraszać nowych userów.
I nie jestem w stanie sobie wyobrazić również, że jakość treści na forum nie ucierpi.
Poza tym obecna liczba postów które powstają w ciągu dnia mi odpowiada.
Amen Róbcie sobie jak chcecie
Aga czy Ula?: Aggie Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 06 Maj 2009 Posty: 13352 Skąd: Dukla
Wysłany: 2010-03-02, 22:41
Mi osobiście pomysł się zbytnio nie podoba. W odpowiedzi wyręczył mnie Space, bo miałem takie samo zdanie. To jest forum o siostrach, więc nie będziemy go robić forum ogólnym.
Wysłany: 2010-03-03, 07:35
No space oczywiście że każdy aktywny użytkownik mógłby sprawdzać kto napisał najwięcej postów ale mi nie chodzi tylko o ilość postów tylko też o ich jakość i według mnie najlepiej było by gdyby ktoś z tej 3 którą wymieniłem tym się zajął No nie wiem ja tylko zarzuciłem pomysłem a wy zadecydujcie Space może i masz racje że forum może ucierpieć na jakości:) Może niech jeszcze na ten temat wypowie się MarQs i Cinek a później skończymy dyskusje na ten temat bo to od nich zależy czy coś zostanie wprowadzone czy nie Matus78 już się wypowiedział
Aga czy Ula?: Agnieszka
Wysłany: 2010-03-03, 10:35
Moim zdaniem to dobry pomysł ale nie jeśli chodzi o posty, po prostu może my użytkownicy będziemy głosować na kogo chcemy a nie ze względu na ilośćpostów. tylko ogólnie za osobę.
Wysłany: 2010-03-03, 10:57
Igor może być tak jak mówisz Po przemyśleniu tego co napisałem to faktycznie może byś spam
O to mi chodzi by doskonalić mój pomysł Wyrzucić rzeczy które są nie dobre a dodać te które są dobre !! Ale nadal nie wypowiedzieli się Cinek i MarQs na ten temat
Aga czy Ula?: Obie siory! Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 4417 Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-03, 11:52
To ja już bym proponował inną zabawę. Forum już jakiś czas istnieje, znamy się już trochę. Można zrobić coś takiego, że:
1. Przyznamy tytuły: Pomarańcza Roku i Cytryna Roku
2.Pomarańczę otrzyma osoba najbardziej kulturalnia, miła, sympatyczna, którą lubimy za merytoryczne(czyli na temat) posty, pomocna.itp
3. Cytrynę otrzyma osoba kontrowersyjna, krnąbrna, niezbyt wg nas sympatyczna
4. Zasada głosowania: Przyznawalibyśmy plusy i minusy, na takiej zasadzie:
(przykładowo)
Dodałbym jeszcze, że głosowanie odbywałoby się codziennie aż dany Kowalski lub Ixiński miałby np. Pomarańcza +100 pkt Cytryna - 100 pkt.
Kolejna osoba, która by głosowała narastająco dodawałaby lub odejmowała punkty
osobom, na które głosuje.
Aga czy Ula?: Obie siory! Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 4417 Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-03, 12:07
598611585 napisał/a:
Dodałbym jeszcze, że głosowanie odbywałoby się codziennie aż dany Kowalski lub Ixiński miałby np. Pomarańcza +100 pkt Cytryna - 100 pkt.
Kolejna osoba, która by głosowała narastająco dodawałaby lub odejmowała punkty
osobom, na które głosuje.
Absolutnie nie tak.
Głosowanie odbywałoby się na PW. Będzie określony czas na głosowanie. Ja się mogę tym zająć.
Każdy kto będzie chciał zagłosuje w sumie na 6 osób. Przyzna 3, 2 i 1 plus i tak samo z minusami. Po zbilansowaniu wszystkich plusów i minusów ogłoszę zwycięzców w poszczególnej kategorii.