Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12114 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2011-12-31, 15:20
Były małe kłopoty techniczne, ale jest już ok
Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12114 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2012-01-02, 14:59
Co tak mało wypowiedzi na temat nowego stylu ?
Liczyłem na więcej komentarzy. Jeżeli ktoś odnajduje jakieś błędy i niedociągnięcia to proszę zgłaszać - będziemy z Matusem poprawiać.
Masha Neuner Premier Mandatory C'mon Maria, Vika, Aga!
Aga czy Ula?: Robert
Wiek: 23 Dołączyła: 11 Kwi 2009 Posty: 2653 Skąd: Wallgau
Wysłany: 2012-01-03, 23:52
Styl bardzo fajny, choć na początku ciężko się przestawić z bieli na te szarości
Wysłany: 2012-01-13, 17:13
Postaram się coś zrobić z tym podświetleniem
Aga czy Ula?: Iśka i Ula
Wysłany: 2012-02-27, 17:31
Wygląd forum jak najbardziej na tak Wiele fajnych pod tematów i w ogóle tylko jedna rzecz to kolor wolałbym jakiś jaśniejszy zielony np , ale po za tym bardzo fajny
Nie byłem wcześniej na tym Forum ale to obecne [kolorystyka] to IMHO porażka [bez urazy]
- całość mało czytelna ciemno i szczrzyzna
- z doswiadczenia wiem że tylko białe tło i czarne litery są jaknajbardziej ok
[ jestem na kilku forumach i tam tez próbowano różnych kolorów ]
- to podświetlenie o którym pisali inni
- brak wyróżnienia na której stronie aktualnie się znajdujemy
- awatary za duże [radosna twórczość ]
- podpisy ,reklamy , zdjęcia pod wiadomościami powodują że krótkiej wypowiedzi w zasadzie nie widać
- Z uwagi na tą szarość trudno sie połapać które tematy sa aktualne a które przygwożdżone
Powiem tak ...dziewczyny są OK .....super i kolorowe a ich forum p r z y g n ę b i a j ą c e ......... a te dwa boczne pasy to taki marmurek nagrobkowy
Na tło bym proponował jasnoniebieskie ala niebo z chmurkami .... na tym tle nasze blondynki byłyby cool !!! ...... mozna spróbować jak się spodoba to ok jak nie to powrót
Wcześniej na forum przeważała zdecydowanie biel i prawdę mówiąc, było ponuro i nudno. Mieliśmy do wyboru kilka stylów, z których demokratycznie został wybrany ten. Wiadomo, że nie wszystkim on się podoba, ale większości na pewno, skoro zdobył sporo głosów.
Cytat:
- z doswiadczenia wiem że tylko białe tło i czarne litery są jaknajbardziej ok
Ja z kolei z doświadczenia wiem, że dobre jest białe tło z czarnymi literami, jak i czarne tło z jaśniejszymi literami. Wszystko zależy od tego, jak się wszystko wyeksponuje, a według mnie, jest to zrobione tutaj całkiem dobrze.
Nie wiem czy pisałem, ale chyba tylko tło mnie irytuje, choć nie mam pomysłu, co można by tam wprowadzić.
Jest inna kwestia - ogromnie wkurzające są te błędy, które co chwila wyskakują na stronie. Nie dałoby się spytać właściciela hostingu co z tym zrobić? Albo zmienić hosting na inny?
Wysłany: 2012-03-03, 13:59
7dziadek napisał/a:
- Z uwagi na tą szarość trudno sie połapać które tematy sa aktualne a które przygwożdżone
A wchodząc na forum korzystasz z opcji 'Zobacz nieprzeczytane posty'?
Bo jeżeli tak to nie ma znaczenia czy widać, które tematy są stare, a które nowe, bo i tak Ci pokazuje, które masz nowe do przeczytania.
Co do pozostałych uwag to są to raczej kwestie przyzwyczajenia. Poprzednio na forum był jasny styl, z czarnymi literami i był on sporo czasu, więc ludzie chcieli czegoś nowego, bo im było 'nudno', stąd nowy styl i inna kolorystyka.
Co do błędów na forum - nic nie da się zrobić. Już parę razy myślałem o przeniesieniu forum na inny hosting, ale jakoś się boje. Po przenosinach bardzo łatwo można stracić część tematów/postów jeżeli coś się nie uda w trakcie. Poza tym bardzo często po przenosinach w części tematów/postów polskie litery są zamieniane na 'krzaczki'. Niemniej jednak trzeba będzie coś z tym zrobić, bo to błędy są męczące. Myślę, że jak zaczną się wakacje to zlecę komuś (za pieniądze) przeniesienie całego forum na inny serwer, tak aby wszystko działało jak należy.
[quote="kiriosz"]
[quote]- Ja z kolei z doświadczenia wiem, że dobre jest białe tło z czarnymi literami, jak i czarne tło z jaśniejszymi literami. Wszystko zależy od tego, jak się wszystko wyeksponuje, a według mnie, jest to zrobione tutaj całkiem dobrze.
[\quote]
Kolego ............bez urazy ...ale jak czytam że w wieku 16 lat masz t a k i e doświadczenia to ja wymiękam będąc grubo po pięćdziesiątce
_________________ "Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku "
A wchodząc na forum korzystasz z opcji 'Zobacz nieprzeczytane posty'?
.
Nie korzystam z tej funkcji ............ po prostu czytam te tematy które mnie interesuja.
A wracając jeszcze do kolorystyki tla to chyba Szanowny 'Adminie' powinienes wiedzieć że kolory czarne , grafity itp to w 99% portale typu 'warez' , 'hacker' itp
Oczywiście na siłę nie będę nikogo przekonywał ...... po prostu napisałem zwoja sugestię i opinię z która nie każdy musi sie zgodzić
_________________ "Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku "
Wysłany: 2012-03-03, 16:15
Skoro nie korzystasz z funkcji 'Zobacz nieprzeczytane posty' to bardzo utrudniasz sobie życie. Bo funkcjonowanie tego forum się właśnie na tym opiera. Jest masa podfor, kategorii, podkategorii - nie jesteś w stanie przeglądając pobieżnie forum wybrać tematy, które Cie intereują i, w których akurat jest coś nowego do przeczytania. Tak więc nie dziwie się, że masz spore kłopoty. Polecam Ci jednak używać tej opcji, gdyż pokaże Ci ona wszystkie nowe posty, które zostały napisane od Twojego ostatniego wejścia. Wśród tych postów będziesz przecież mógł sobie wybrać, te które Cie ineresują - nie musisz czytać wszystkich. A gdy już otworzysz te, które Cie interesują - naciskasz - 'Oznacz pozostałe jako przeczytane' i nie będą Ci się więcej pojawiać jako nieprzeczytane posty. Niektóre tematy, które Cie np. w ogóle nie interesują (np. poza tenisowe) można w ogóle ignorować.
Co do 'Szanownego Admina', wystarczy że napiszesz do mnie 'Cinek' .
Jeszcze co do kolorystyki - tak jak pisali już poprzednicy. Poprzedni styl był bardzo jasny i był na forum od samego początku. Wszyscy użytkownicy wybierali spośród kilku propozycji najlepszy nowy styl - i duża większość zagłosowała na tak za obecnym. Nie wydaje mi się, żeby był on bardzo warezowy. Są elementy błękitne, różne odcienie szarości, no ale każdy może mieć przecież swoje zdanie, więc nie neguje Twojego .
I jeszcze jedna mała prośba do Ciebie - nie dubluj postów (nie pisz dwóch postów pod sobą). Można używać opcji 'Edytuj' i dopisać coś nowego w swoim poprzednim poście.
Kolego ............bez urazy ...ale jak czytam że w wieku 16 lat masz t a k i e doświadczenia to ja wymiękam będąc grubo po pięćdziesiątce
Nie napisałem j a k i e mam doświadczenie. Nie wiedziałem ile masz lat. Nie wiem ile lat na forach siedzisz. Gdybym to wiedział, moja odpowiedź wyglądałaby inaczej, bo myślałem, że jesteś w okolicach mojego wieku (;
Przyznam, że byłem na wielu forach - tych ciemnych, jak i jasnych. Oba te rodzaje kolorystyki sprawdzają się dobrze, nieważne czy to forum warezowe czy dyskusyjne. Można zastosować zasadę jasny-ciemny-jasny. Bo nikt przecież nie powiedział, że w przyszłości się po raz kolejny nie zmieni stylu, np. po wygraniu szlema przez Agę